Montage

Montage

Er zijn veel montagesystemen te koop, voor plat dak, hellend dak en dan ook nog in allerlei uitvoeringen. Flatfix-fusion-oost-west

Uniek systeem voor platte daken

FlatFix Fusion is een nieuw en revolutionair lichtgewicht platdak systeem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen.
FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features leiden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak. De totale dakbelasting is ca. 14 – 16 kg/m2.

Materialen en gereedschap

De basiscomponenten van het FlatFix Fusion systeem zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, gecoat staal en hightech kunststof. Alle toegepaste materialen zijn uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden zoals UV, vorst en water en luchtvochtigheid. Het systeem is ontwikkeld voor de alle merken zonnepanelen. Voor de montage is enkel een dopsleutel 10mm nodig. Op onze site staat nog veel meer info over dit unieke systeem.

 Montage_vdvalk

Schroefsysteem voor hellende daken

Voor hellende daken passen we meestal het van der Valk systeem toe. Hierbij worden latten op de tengels of sporen geschroefd waarop de beugels gemonteerd worden. Vervolgens worden rails aan de beugels bevestigd en op de rails worden de panelen geklemd. Dit systeem is dus stijf verankert aan het dak en “hangt” niet aan de pannen en panlatten.

Er zijn diverse haken leverbaar voor verschillende typen daken. Vulplaatjes zorgen voor de juiste hoogte zodat de haak niet op de pan rust maar er net boven zweeft. Bij  zwarte panelen worden de klemmen ook in zwart geleverd en komen er op de uiteinden van de rails zwarte afdekdoppen.

Uiteraard zijn er nog veel meer systemen zoals vrijstaande constructies voor op de bodem, diverse systemen voor kleine platte daken met meerdere panelen achter elkaar op een schans. Vraag naar de mogelijkheden.